Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka resztówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 50 dag
wędlina 50 dag
ser żółty 30 dag
jajko 4
cebula 3
pieczarki 30 dag
cukier waniliowy
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka resztówka

Chleb i wędlinę , może być różna ta wędlina kroimy w małą kosteczkę , obieramy cebulę i kroimy w talarki oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki , na oleju podsmażamy wędlinę wraz z cebulą i pieczarami i przekładamy to do dużej miski dodajemy pokrojony chleb oraz połowę startego sera. i to musimy zalać roztrzepanymi jajkami , doprawiamy swoimi ulubionymi ziołami jak chcemy i dokładnie mieszamy. Przygotowane składniki przekładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej posypujemy serem który nam pozostał i mieloną papryką słodką i wstawiamy do gorącego piekarnika 200 st i zapiekamy ok 30 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.10.2013 09:07
fajny pomysł
Stenka 06.11.2011 19:43
skorzystam z tego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak