Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt
mięso mielone 500 g
cebula
czosnek
jajko
mąka 2 łyżki
sól, pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
Z miesa mielonego cebuli czosnku jaja i bułki przypraw wyrobić masę.
Krok 1 - Papryka faszerowana foto
2
Papryki umyć wydrążyć z pestek odcinając górę
Krok 2 - Papryka faszerowana foto
3
.Do papryk nakładać masę miesną przykryć górą papryki.
Krok 3 - Papryka faszerowana foto
4
Tak przygotowane papryki ułożyć w naczyniu żeroodpornym podlać trochę wodą i wstawić donagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 1 godzine.
Krok 4 - Papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.10.2016 09:02
Uwielbiam faszerowaną paprykę.
bietka 31.05.2012 12:40
fajny przepis
malaczarna23 09.03.2012 15:32
uwielbiam,szkoda że teraz papryka jest taka droga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak