Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka panzanella

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 8 kromek
pomidory 4
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
czarne oliwki 12 dag
natka pietruszki 5 gałązek
ocet winny 3 łyżki
oliwa filiżanka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
ogórek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka panzanella

Najpierw chleb kroimy w grubą kostkę rozsypujemy na blaszce polewamy troszkę oliwą i wstawiamy na 20 minut do piekarnika a w tym czasie możemy pomidory umyć i pokroić na ćwiartki , usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w kostkę , ogórka pokroić w kostkę drobno pokroić dymkę wraz ze szczypiorkiem , natkę posiekaj a oliwki odsącz z zalewy . Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj z ciepłymi grzankami , potem jeszcze utrzyj 2 rodzaje octu z 4 łyżkami oliwy dopraw do smaku i tym sosem polej sałatkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.11.2012 11:54
świetna
babcia
babcia 07.11.2012 11:54
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak