Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól z kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kaczki 2
kostka rosołowa 2
cebula 1
marchew
przyprawa w płynie
sól
pieprz
liść selera
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól z kaczki

Do garnka z zimną wodą wkładam całe przygotowane mięso i zaczynam gotowanie. Kiedy woda z mięsem zacznie się gotować, na powierzchni pokazują się tzw. szumowiny, które zbieram za pomocą łyżki lub małego sitka. W tym momencie zmniejszam ogień, tak aby wywar bardzo delikatnie bulgotał. Po usunięciu szumowin do garnka wrzucam wszystkie, umyte i obrane wcześniej, warzywa czyli marchewkę, liść selera oraz przypieczoną wcześniej na ogniu cebulkę i wszystkie przyprawy, częściowo przykrywam garnek z rosołem przykrywką i kontroluję temperaturę w taki sposób, aby gotująca się zupa przez cały czas tylko delikatnie bulgotała. Rosół gotujemy około 2 godzin. podajemy z makaronem.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 27.03.2012 09:44
mniam
Marzena34 12.03.2012 14:52
super
Justyna87 18.02.2012 21:44
podstawa niedzielnego obiadu
Elżbieta17 11.11.2011 17:49
musi być dobry:)
Margo1 01.11.2011 19:11
pyszny
ronald88 31.10.2011 15:44
supcio
jerry1 31.10.2011 10:31
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak