Kalafiory po rzymsku

Kalafiory po rzymsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    3 szt
  • masło

    2 lyżki
  • sól

    do smaku
  • sok i skórka z cytryny

  • ser gouda

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiory podzielić na cząstki. Włożyć do osolenego wrzątka z dodatkiem soku i skórki z cytryny i gotować ok 25 min. Wyjąć delikatnie na cedzak, ułożyć na półmisku i posypać startym serem, który pod wpływem ciepła zacznie się topić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat