Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiory po rzymsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 3 szt
masło 2 lyżki
sól do smaku
sok i skórka z cytryny
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiory po rzymsku

Kalafiory podzielić na cząstki. Włożyć do osolenego wrzątka z dodatkiem soku i skórki z cytryny i gotować ok 25 min. Wyjąć delikatnie na cedzak, ułożyć na półmisku i posypać startym serem, który pod wpływem ciepła zacznie się topić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak