Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 30 dag
cebula 1
szynka 20 dag
ząbek czosnku 2
kostka rosołowa 1
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Wodę gotujemy, a następnie wrzucamy do niej kostkę rosołową. Chwilę jeszcze gotujemy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę do otrzymania złotawego koloru. Ząbki czosnku obieramy, a późnij miażdżymy i podsmażamy na patelni razem z pokrojoną w kostkę szynką. Ser topiony dobrze miksujemy i wlewamy do gotowego bulionu. Do zupy dodajemy podsmażoną cebulę, szynkę, ząbki czosnku. Całość jeszcze gotujemy przez chwilę i doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 12.12.2011 13:14
Robię bardzo podobnie,
malaczarna23 03.11.2011 18:58
apetyczna:)
agnieszka214 31.10.2011 06:24
pyzne robiłam
owocówka 31.10.2011 06:08
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak