Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczki z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód prawdziwy 1 szkl.
margaryna 1 kost.
cukier 1 szkl.
kwaśne mleko 1 szkl.
żółtko jajek 5 szt.
mąka 1,5 kg.
amoniak 1/2 łyżeczki
ponadto :
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki z orzechami włoskimi

w rondelku rozpuścić miód,cukier i margarynę przestudzić dodać żółtka i wszystko połączyć z mąką wymieszaną z sodą oczyszczoną,amoniakiem i przyprawą do piernika wlać kwaśne mleko i zagnieść ciasto na jednolitą masę wałkować i wykrawać foremkami pierniczki układać na blasze smarować rozkłóconym jajkiem i na każdym pierniku układać na środku połówkę orzecha upiec w temp.180st.ok.15min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.12.2013 15:10
są pyszne i miękkie po wystygnięciu,polecam przepis!
Ola1young 09.12.2013 15:47
lubie takie,nawet bardzo :)
sara1 16.10.2012 19:00
fajny przepis
Angelika10 30.10.2011 23:16
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak