Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z rodzynkami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl.
miód 1 szkl.
śmietana 1 szkl.
mąka 4 szkl.
jajko 6 szt.
margaryna 2/3 kost.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z rodzynkami i orzechami

margarynę utrzeć z cukrem,żółtkami i roztopionym miodem wszystko dokładnie połączyć dodać mąkę,sodę oczyszczoną,przyprawę do piernika,śmietanę wymieszać na jednolitą masę dodać ubitą pianę z białek i bakalie delikatnie wymieszać łyżką a następnie wylać ciasto na blachę piec w temp.180st.ok.40-50min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.01.2014 16:36
świetne ciasto
30.03.2013 16:54
wyszedł mi zakalec :(
Rogalik 13.05.2012 22:18
pyszny
irenka 17.04.2012 21:12
pycha
Angelika10 21.01.2012 01:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak