Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz dp smku
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Cebulę poszatkować, podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, obrać, rozdrobnić Dodać do cebuli i usmażyć, Dodać do smaku pieprz i sól. Mąkę zmieszać ze śmietanę i dodać do rondelka, mieszać cały czas aż zgęstnieje. Można dodać wody, gdy będzie zbyt gęste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.04.2012 07:45
extra
Ewelina38 19.03.2012 17:50
świetny sosik, uwielbiam taki do kopytek
Kas2 16.01.2012 18:57
do ziemniaczków... oj zjadłabym :)
Robert10 10.12.2011 15:43
przepyszny
smakowita 17.11.2011 21:46
pychotka
BernadettaP 16.11.2011 18:55
pyszny :)
agnieszka137 30.10.2011 23:09
wygląda pysznie
Jaheira11 30.10.2011 21:44
bardzo lubię takie sosiki
owocówka 30.10.2011 21:12
super
halina17 30.10.2011 20:45
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak