Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kukułka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 szkl
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
cukierki kukułki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kukułka

Do rondla wrzucić cukierki kukułki, wlać mleko skondensowane, podgrzewać na wolnym ogniu do rozpuszczenia się cukierków. Następnie do rozpuszczonych cukierków dodać spirytus, dobrze wymieszać, przelać do butelek, codziennie potrząsając butelka do dokładnego połączenia się składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 02.12.2011 19:54
super
agnieszka137 30.10.2011 23:10
ten przepis jest OK. :)
sylwia / sytofala 30.10.2011 21:03
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak