rosół drobiowy

rosół drobiowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka z kurczaka

    2 szt
  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • marchew

    8 szt
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • seler korzeniowy

    0,5 szt
  • selera naciowego

    1
  • por

    1
  • liście kapusty pekińskiej

    3 liscie
  • cebula

    1 srednia
  • sól

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemu i wstawiamy w dużym garnku wypełnionym 3/4 wody - gotujemy około 30 minut.
Marchew i pietruszke obieramy i kroimy w słupki , por na pół związujemy razem z natką selera, seler- korzeń w całości - wszystko wrzucamy do wywaru z mięsa NIE SOLIMY !!!, gdy marchew będzie już pół miękka dodajemy liście kapusty pekińskiej, sól i pieprz.
Cebule kroimy na dwie części. Jedną połówkę wrzucamy do rosołu, drugą palimy na palniku ( z każdej strony musi być dokładnie przypalona) wrzucamy do rosołu, nadal gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut.

Podajemy z makaronem nitki, bądź lanymi kluskami

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

20.02.2012 07:57
wyborny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat