Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana pikantym łososiem norweskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 12 sztuk
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
papryczka chilli 1/2 sztuki
oliwa 3 łyżki
posiekana kolendra 5 łyżek
żółtko jajek 1 sztuka
sól do smaku
łosoś 300 gram
kumin 1 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana pikantym łososiem norweskim

Łososia norweskiego oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę. Obierz marchew, czosnek i cebulę. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę i czosnek oraz ostrą papryczkę drobno posiekaj. Warzywa podsmaż na silnym ogniu na oliwie z oliwek, a następnie zmniejsz płomień, dodaj łososia i smaż, cały czas mieszając. Całość dopraw solą i mielonym kuminem, posyp siekaną kolendrą. Po ostudzeniu do masy dodaj żółtko. Połówki papryki wypełnij farszem z łososia norweskiego, pokrop oliwą, ułóż farszem do dołu na tacce z grubej folii aluminiowej,a następnie piecz 5 minut na rozgrzanym grillu. Po tym czasie papryki obróć i przypiekaj od strony skórki kolejne 10 minut , aż do zapieczenia farszu. Faszerowane łososiem papryki podawaj z liśćmi sałaty i sosem jogurtowym z dodatkiem świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.10.2010 21:58
Bardzo lubię faszerowane warzywa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak