Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po kubańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
mięso pieczone
pieczarki
groszek zielony 1/2 puszki
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2-3 szt
olej 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po kubańsku

W rondlu na rozgrzanym oleju podsmażyć, cebulę, drobno posiekaną i czosnek. Wsypać sypki ryż i smażyć aż będzie szklisty. Pokrojone mięso lub wędliny (mogą być parówki), dodać do ryżu i dusić na małym ogniu. Pieczarki umyć, osaczyć, drobno pokroić, osobno podsmażyć, odcedzić groszek z zalewy i koncentrat pomidorowy, dodać do potrawy. Na końcu doprawić do smaku solą, papryką ostrą. Wszystko dokładnie wymieszać i zalać, dwiema szklankami gorącej wody. Gotować tak długo, aż ryż pochłonie wszystka wodę i będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 31.10.2011 09:46
Pyszne warto wypróbować
Justyna Jussstiii 31.10.2011 09:46
Pyszne warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak