Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwa babka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka kartoflana 1 szklanka
aromat cytrynowy
proszek do pieczenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwa babka

Jajka z cukrem ubić na parze aż masa zgęstnieje i będzie biała. Mąkę pszenna i ziemniaczaną, połączyć razem, dodać proszek do pieczenia, przesiać i powoli dokładać do masy jajecznej. Następnie roztopić margarynę, ostudzić i małym strumieniem wlewać do ciasta ciągle miesząc. Dodać aromaty i lekko zamieszać. Tortownice wysmarować tłuszczem i wlać ciasto. Włożyć do nagrzanego piernika i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 28.04.2012 15:19
smaczna
ronald88 07.11.2011 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak