Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy sos z szynką i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
groszek mrożony
szynka
mąka
cebula
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy sos z szynką i groszkiem

Na małej ilości oliwy podsmażyłam szynkę pokrojoną w cienkie paseczki. Kiedy się delikatnie zrumieniły, dodałam posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam 3 wyciśnięte ząbki czosnku, wymieszałam i obsypałam 2 łyżkami mąki. Mąka dokładnie oblepiła składniki, w to wlałam 250 ml bulionu, wymieszałam i dodałam 100g serka topionego. Kiedy serek się rozpuścił, dodałam 200g mrożonego groszku.

Podałam z makaronem penne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 30.10.2011 19:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak