Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo - koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
kapusta biała
koperek
śmietana
mąka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo - koperkowa

Do zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka, pokrojone warzywa: marchew, piertuszkę, cebulę, natkę pietruszki, połówkę selera i liść kapusty. Osoliłam i gotowałam godzinę. Po tym czasie dodałam ziamniaki pokrojone w kostkę, posiekany duży pęczek koperku i kalafiora podzielonego na mniejsze różyczki. Gotowałam do miękkości kalafiora.

Z mąki, jajka i odrobiny wody zrobiłam bardzo gęste, ale lejące ciasto. Lałam strużką na gotującą się zupę, aby utworzyły się lane kluski.

Zabieliłam śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 04.11.2011 15:03
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak