Sałatka z truskawek z rukolą i parmezanem

Sałatka z truskawek z rukolą i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    250 g
  • rukola

    250 g
  • parmezan

    100 g
  • oliwa z oliwek

    8 łyżek
  • ocet balsamiczny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki i rukolę umyć i osuszyć. Owoce kroimy na ćwiartki a kostkę parmezanu w słupki o szerokości pół centymetra. Rukolę, truskawki i parmezan układamy na talerzach. Delikatnie doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Całość dekorujemy octem balsamicznym lub sosem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

30.10.2011 20:18
wow

ronald88

30.10.2011 19:24
wow

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat