Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś ze szpinakiem i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 średnia
szpinak 30 dag uduszony
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 3 duże ząbki
smietana 18% 100 ml
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś ze szpinakiem i pomidorem

Kroki postępowania

1
Szpinak (bez łodyżek) dokładnie płuczemy, dusimy 5 minut z dodatkiem odrobiny wody. Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki.
Krok 1 - Pierś ze szpinakiem i pomidorem foto
2
Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku. Zalewamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pierś ze szpinakiem i pomidorem foto
3
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, lekko solimy.
Krok 3 - Pierś ze szpinakiem i pomidorem foto
4
Przesmażone piersi dodajemy do szpinaku, dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Pierś ze szpinakiem i pomidorem foto
5
Podajemy z ryżem.
Krok 5 - Pierś ze szpinakiem i pomidorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 31.10.2011 06:50
super
Renia1 30.10.2011 20:21
fajne polaczenie moje ulubione skladniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak