Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak ze śmietaną i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 30 dag po uduszeniu
feta 10 dag
smietana 18% 50 ml
pieprz
czosnek 2 duże ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak ze śmietaną i fetą

Szpinak przebieramy, ucinamy łodyżki, dokładnie płuczemy, podlewamy odrobiną wody i dusimy po przykryciem około 5 minut, dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę fetę, mieszamy aż feta się rozpuści. Doprawiamy do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2012 17:46
Bardzo lubię i robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak