Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki ptysiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
woda 2 szkl.
margaryna 1 kost.
jajko 6 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
mleko 1,5 szkl.
jajko 2 szt.
cukier 1/2 szkl.
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pączki ptysiowe

do rondelka wlać wodę włożyć margarynę i zagotować zmniejszyć ogień dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać tak aby ciasto było szkliste lekko przestudzić wbijać po jednym jajku i mieszać,w naczyniu rozgrzać tłuszcz i kłaść łyżką ciasto i smażyć na złoty kolor,w naczyniu wymieszać jajka,cukier,masło,mąkę ziemniaczaną,kakao i 1/2 szkl.mleka a pozostałe zagotować wymieszane składniki wlać do gotującego się mleka wymieszać zagotować i polewać upieczone pączki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.01.2013 09:47
Takie pączki lubię.
Iwona51
Iwona51 29.01.2012 11:09
pycha
Angelika10 30.10.2011 23:17
super pączki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak