Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z grzankami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
seler korzeniow 1 malutki
rosół warzywny 1-2 kostek
śmietana 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
marchew 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z grzankami

Dynię, marchew i selera obieramy kroimy w kawałki i gotujemy na rosołkach do miękkości. Rozdrabniamy warzywa blenderem dodając wywar w którym się gotowały po troszku(nie może być go za dużo żeby nie wyszła nam za rzadka ani za gęsta zupa.
Kiedy mamy już odpowiednia konsystencję dodajemy śmietanę i zagotowujemy(mąkę dajemy w razie jakby nam za rzadka zupa wyszła albo się rozwarstwiała) doprawiamy dobrze pieprzem. Nalewamy na talerze i dokładamy grzanki ziołowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak