Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pajęcze ciasteczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2,5 dag
jajko 3 szt
cukier 1/2 szkl.
proszek dopieczenia 1 łyżeczka
mąka 2/3 szkl.
czekolada biała 100 g
biały pisak cukrowy 1 szt.
żółty pisak cukrowy 1 szt.
czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pajęcze ciasteczka

Margarynę rozpuścić. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli, dodać margarynę, cały czas mieszając, dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 10 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wyjąć i literatką wykrawać krążki. Czekolady rozpuścić w kuchence mikrofalowej, maczać w nich ciasteczka. Zostawić je na papierze aby czekolada zastygła. Na ciasteczkach za pomocą pisaków cukrowych robimy pajęczyny, pająki. Na podłużnym półmisku robimy jedną dużą pajęczynę, na której układamy gotowe ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 01.11.2011 15:38
Cudne ciasteczka!
Iwusia 30.10.2011 23:20
super ciasteczka
cooleczka 30.10.2011 16:10
podziwiam - tyle pracy przy ozdabianiu
agnieszka214 30.10.2011 13:08
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak