Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pulpetami mięsno warzywnymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
koncentrat pomidorowy 5-6 łyżek
śmietana 3-4 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka 2-3 łyżki
kasza manna 1-2 łyżek
olej do smażenia
sól do smaku
włoszczyzna 0,5 kg
mięso wołowe 0,5 (z rosołu)
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pulpetami mięsno warzywnymi

Mięso i włoszczyznę z rosołu zmielić w maszynce do mięsa dodać jajko sól i pieprz do smaku jeżeli będzie zbyt luźne dodać trochę kaszy manny. Wymieszać wszystko dokładnie i formować pulpeciki lekko spłaszczone, obtoczyć w mące następnie obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu wkładamy do gorącego rosołu i gotujemy około 5-8 minut. Wyjmujemy pulpety. zaprawiamy rosół koncentratem wymieszanym ze śmietaną i łyżeczką cukru. Na talerz nakładamy ugotowany wcześniej ryż i pulpety nalewamy zupę i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 31.10.2011 09:48
Pyszne warto wypróbować
Justyna Jussstiii 31.10.2011 09:48
Pyszne warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak