Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

foccacia z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 15 dag
cukier 1 łyżeczka
woda 150 ml
mąka 300 g
oliwa 6 łyżek
bryndza 30 dag
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: foccacia z bryndzą

drożdże wymieszaj z połową wody i cukrem odstaw na 15 minut.połącz z mąką solą i resztą wody i 2 łyżkami oliwy i wyrób ciasto. gdy będzie zwarte odstaw na 1.5 godz w ciepłe miejsce. gdy wyrośnie wyrób 3 minuty podziel na 2 części z większej uformuj 2 placki posyp kruszoną bryndzą i przykryj mniejszym plackiem zlep brzegi,nakłuj widelcem i piecz 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak