Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik na wywarze z drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 15 dkg
ogórek 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
śmietana 18 proc 200 ml
jajko 2 sztuki
wywar drobiowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik na wywarze z drobiu

Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wywarem i odstawić do całkowitego schłodzenia. Jajka ugotować, schłodzić. Jednego ogórka pokroić w długie plastry, drugiego w kostkę, cebulę dymkę i szczypior drobno posiekać. Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki, doprawić solą. Śmietanę ubić, połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. Podawać z cząstkami jajka i czerwonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak