Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone pierożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 0,5 szt
żółtko jajek 3 szt
sól
pieprz
kapusta 1 szt
grzyby suszone 20 dkg
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: smażone pierożki

kapustę gotujemy i odciskamy z wody mielimy w maszynce. Z mąki masła i żółtek robimy ciasto jak na pierogi możemy dodać troszkę śmietany i sól. Grzyby gotujemy do miękkości i mielimy z kapustą. Cebuledrobno kroimy i smazymy wraz z przemielanymi grzybami i kapustą doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy cienko i wykrawamy szklanką nakładamy farsz i sklejamy pierozki. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor wspaniąły dodatek do barszczu czerwonego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 22.07.2013 16:14
pyszności)))
Katarzyna56 17.05.2012 13:19
uwielbiam:o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak