Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w ziołach prowansalskich i panierce z otrebami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
otręby pszenne 2 łyzki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w ziołach prowansalskich i panierce z otrebami

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić, pokroić i opruszyć ziołami i kucharkiem.
Krok 1 - Mintaj w ziołach prowansalskich i panierce z otrebami foto
2
Przygotować panierkę z bułki tartej i otrąb.
Krok 2 - Mintaj w ziołach prowansalskich i panierce z otrebami foto
3
Panierować rybę w jajku i mieszance bułki i otrąb.
Krok 3 - Mintaj w ziołach prowansalskich i panierce z otrebami foto
4
Smażyć na oleju na rumiany kolor.
Krok 4 - Mintaj w ziołach prowansalskich i panierce z otrebami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 01.06.2013 09:14
pyszna rybka
pacpaw 20.11.2012 21:21
super, z tak banalnego dania jakim jest smażony mintaj zrobić coś ekstra
Lidia6 27.12.2011 14:41
wygląda smacznie
Iwona43 12.12.2011 14:37
super
mala2021 06.12.2011 09:42
smaczna rybka
iza15 02.11.2011 21:59
lubię tą rybę
Jarlin 02.11.2011 10:27
smaczny
Jarlin 31.10.2011 07:27
lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak