Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką z pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 1 kg
Ziele angielskie mielone Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką z pieczarek

Schab umyć, natrzeć przyprawami i obsmażyć na oleju, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku ok 45 minut. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce. Obłożyć schab pieczarkami i dalej piec aż do wyparowania madniaru sosu, który powstał z pieczarek. Podawać najlepiej z makaronem i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 12.09.2013 19:37
pyszny schabik
pestka 21.08.2013 07:42
smaczny obiadek
Zoso 04.06.2012 22:23
wygląda apetycznie
wojr63 12.03.2012 16:35
pyszne
MAR3STA 06.11.2011 21:58
lubię taki schab
Mariusz10 31.10.2011 18:34
ekstra
Ewa95 30.10.2011 16:25
mniam
gosia47-47 30.10.2011 11:43
super
gottrina 30.10.2011 11:33
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak