Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria rzodkiewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 12% 200 ml
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria rzodkiewkowa

Kroki postępowania

1
rzodkiewki myjemy dokładnie pod ciepłą, bieżącą wodą, odkrawamy im ogonki i kroimy je w cienkie plasterki.
Krok 1 - Mizeria rzodkiewkowa foto
2
Ogórki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w cienkie półplasterki, dodajemy do pokrojonej rzodkiewki.
Krok 2 - Mizeria rzodkiewkowa foto
3
Szczypiorek myjemy, czekamy aż obeschnie, a następnie cienko go siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Wlewamy śmietane, dodajemy sporo pieprzu oraz sól.
Krok 3 - Mizeria rzodkiewkowa foto
4
Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i podajemy jako sałatke do obiadu.
Krok 4 - Mizeria rzodkiewkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.05.2012 20:21
super
Magdalena/26Mooi 18.05.2012 14:38
prosta i smaczna
emylka86 06.05.2012 16:41
wczoraj podobną robiłam na obiad. tylko nie miałam w niej ogórków. pyszna. polecam również

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak