Mizeria rzodkiewkowa

Mizeria rzodkiewkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    2
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • śmietana 12%

    200 ml
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • sól

  • rzodkiewka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mizeria rzodkiewkowa
rzodkiewki myjemy dokładnie pod ciepłą, bieżącą wodą, odkrawamy im ogonki i kroimy je w cienkie plasterki.
Krok 2 - Mizeria rzodkiewkowa
Ogórki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w cienkie półplasterki, dodajemy do pokrojonej rzodkiewki.
Krok 3 - Mizeria rzodkiewkowa
Szczypiorek myjemy, czekamy aż obeschnie, a następnie cienko go siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Wlewamy śmietane, dodajemy sporo pieprzu oraz sól.
Krok 4 - Mizeria rzodkiewkowa
Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i podajemy jako sałatke do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

22.05.2012 20:21
super

Magdalena/26Mooi

18.05.2012 14:38
prosta i smaczna

emylka86

06.05.2012 16:41
wczoraj podobną robiłam na obiad. tylko nie miałam w niej ogórków. pyszna. polecam również

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat