Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z kiełbasą w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
cebule 3
kiełbasa 1
śmietana 30% 1 szklanka
mąka 4 łyżki
margaryna 3 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z kiełbasą w sosie

schab dzielimy na plastry o grubości 1-2 cm, po czym bardzo dokładnie je rozbijamy. Mięso doprawiamy od wewnętrznej strony pieprzem i jarzynką, po czym na brzegu każdego plasterka mięsa układamy kawałek kiełbaski oraz kilka plasterków cebuli - roladki zawijamy i spinamy wykałaczkami. W dużym garnku rozpuszczamy margarynę i na gorący tłuszcz układamy obtoczone w mące roladki - podsmażamy chwile po obu stronach, następnie wlewamy 4-5 szklanek wody, dodajemy sol, kilka zierenek ziela, liscie laurowe oraz pieprz do smaku - gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w piórka cebulę (w razie potrzeby uzupełniamy brak wody). Mąkę mieszamy ze śmietaną i kiedy cebula jest już miękka to wlewamy do mięsa i gotujemy jeszcze kilka minut. Mieso podajemy z surówką i ziemniakami, które polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 22.06.2012 18:21
pyszności
przejs 24.11.2011 23:52
niach niach! pycha obiadek!
Mati13 15.11.2011 18:53
apetyczne
Mati13 15.11.2011 18:53
apetyczne
Ewa95 30.10.2011 16:27
ciekawe...
Ewa95 30.10.2011 16:25
mniam
gosia47-47 30.10.2011 11:44
super
gottrina 30.10.2011 11:33
uwielbiam
treonina 30.10.2011 10:50
pycha! strasznie lubię takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak