Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielona ugotowane 20 g
jaja 3
mąka 1 szklanka
sól 0,5 łyżeczki
ugotowane zmielone ziemniaki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem

Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Jeśli będzie za „luźne” dodajemy mąkę. Wałkujemy w paski i krajemy kluski. Wrzucamy do gotującej się wody i po wypłynięciu do góry gotujemy ok. 10 minut. Można jeść same albo polane tłuszczem. Smakują z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak