Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 2 kg
cukier żelujący 500 g
cukier 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem porzeczkowy

Owoce myjemy, wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem i cukrem zelującym. Lekko ugniatamy pałką i gotujemy na małym ogniu. Gdy dżem będzie płynny, proponuję odlać sok. Przekładamy do słoików i wekujemy.
Na zdjęciu jest moja ulubiona wersja jedzenia dżemiku - w formie kanapki z białym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 17.01.2014 09:45
Lubię mieć takie zapasy.
Ola1young 17.10.2013 16:09
pyszny do bułeczki z masełkiem :)
IKrakowianka 16.01.2013 23:42
musi być smaczny!
Krystyna32 09.10.2012 15:17
extra
Katarzyna59 27.05.2012 15:29
najlepszy domowej roboty dżem
mili_kati 13.05.2012 14:55
świetne
zuzanna_z 28.04.2012 12:29
fajne
olkaaa 06.04.2012 07:43
super
Ewelina38 15.03.2012 09:05
rewelacyjny dżemik, uwielbiam go i na kanapeczce i do ciast...
agnieszka214 02.02.2012 08:02
lubie
joanna77 22.11.2011 18:25
po prosze bułeczke z kruszonką i tym smacznym dżemem
jolek9 03.11.2011 13:04
pysznie:-)
rutynka 02.11.2011 09:36
mmm pycha
calliope 02.11.2011 08:49
jeden z moich ulubionych :)
przejs 31.10.2011 12:25
uwielbiam porzeczkowy dzem!
gosia47-47 31.10.2011 06:26
pycha
RenataZ-et 30.10.2011 23:04
uwielbiam taki domowy dżem
ronald88 30.10.2011 19:25
wow
Emilia22 30.10.2011 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak