Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana masa serowa do przekładania biszkoptu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg.
cukier 1 szkl.
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko do budyniu 1 szkl.
jajko 2 szt.
margaryna 1 kost.
sok z cytryny
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana masa serowa do przekładania biszkoptu

twaróg zemleć lub przecisnąć przez praskę włożyć do naczynia i wstawić do garnka z wodą,dodać margarynę,jajka,cukier,cukier waniliowy dokładnie wymieszać i zagotować,następnie dodać budyń wymieszany z zimnym mlekiem wymieszać i ponownie zagotować,zdjąć z ognia wlać sok z cytryny dokładnie wymieszać i przekładać biszkopt,masą także można przekładać kruche ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tatli 21.01.2012 15:00
pyszna, uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak