Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postna kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
suszone śliwki 1 garść
olej
kminek Prymat 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
majeranek
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
grzyby suszone 2 garści
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Postna kapusta

Kapustę posiekać, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać grzyby (wcześniej opłukane), śliwki, ziarna jałowca i ziela angielskiego, gotować do miękkości na małym ogniu. Cebule obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty. Gotować na małym ogniu przez kilka godzin, następnego dnia doprawić solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 05.09.2010 16:44
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:44
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:20
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:20
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:56
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:56
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:56
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak