Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2-3 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżki
jaja 2 szt
dżem wiśniowy do smaku
dżem jabłkowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem

Mąkę, proszek do pieczenia, masło i jaja rozrobić dodając cukier. Ugnieść ciasto i podzielić na 2 części - 30% i 70%. Większą część włożyć do formy i piec w temp. ok 180 stopni przez 15 min. Mniejszą część ciasta wkładamy do lodówki na ok 45 min.
Na podpieczonym cieście ułożyć dwie warstwy dżemu i posypujemy mniejszą częścią ciasta, która była w lodówce. Ciasto z lodówki rozkruszamy lub ścieramy na tarce.
Ciasto pieczemy ok 45 min w temp. 180 stopni. Ta ilość ciasta wystarcza na 2 keksówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 08.01.2013 14:29
Smaczne
caralajna 20.12.2012 08:16
pyszności
Katarzyna59 15.05.2012 18:40
pyszne
olkaaa 05.04.2012 07:36
super
Ada-Gaba 04.04.2012 13:06
pyszności
calliope 02.11.2011 08:50
wspaniałe ciasto :)
1j1o1l1a1 31.10.2011 14:25
smakowite:)
stokrotka 30.10.2011 00:18
mniam
Ewa6274879 29.10.2011 23:34
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak