Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony krem twarogowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
mleko skondensowane 2 łyżki
jabłka 4 szt
cytryna 1/2 szt
twarożek 200 (śmietankowy)
orzechy mielone 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony krem twarogowy

Cukier zagotować z 1/2 szklanki wody. Dosypać orzechy i gotować aż płyn wyparuje do 1/4 objętości. Zestawić z ognia, lekko przestudzić. Wymieszać z mlekiem skondensowanym. Przelać do miski, dodać twarożek i zmiksować. Wstawic do zamrażalki na 3-4h. Jabłka pokroić na cienkie plasterki, skropic sokiem z cytryny. Zagotować 1/2 szkl wody z 1 łyżka cukru i resztą soku z 1/2 cytryny. Włożyć jabłka,gotwać 5 min. Plastewrki jabłek ułożyć na talerzach, na tym kulkę kremu. Polac syropem z jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak