Mrożony krem twarogowy

Mrożony krem twarogowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 łyżki
  • mleko zkondensowane

    2 łyżki
  • jabłka

    4 szt
  • cytryna

    1/2 szt
  • twarożek

    200 (śmietankowy)
  • orzechy mielone

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zagotować z 1/2 szklanki wody. Dosypać orzechy i gotować aż płyn wyparuje do 1/4 objętości. Zestawić z ognia, lekko przestudzić. Wymieszać z mlekiem skondensowanym. Przelać do miski, dodać twarożek i zmiksować. Wstawic do zamrażalki na 3-4h. Jabłka pokroić na cienkie plasterki, skropic sokiem z cytryny. Zagotować 1/2 szkl wody z 1 łyżka cukru i resztą soku z 1/2 cytryny. Włożyć jabłka,gotwać 5 min. Plastewrki jabłek ułożyć na talerzach, na tym kulkę kremu. Polac syropem z jabłek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat