Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowy krem do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna lub masło 1/2 kg.
cukier puder 1 szkl.
budyń śmietankowy 1 op.
mleko 1/2 l.
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowy krem do ciasta

budyń ugotować w/g przepisu na opakowaniu i wystudzić,utrzeć margarynę lub masło z cukrem pudrem na puszystą masę stopniowo dodawać wystudzony budyń stale mieszając pod koniec ucierania dodać kakao lub gorzką czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej dokładnie wymieszać i wylać na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 22.02.2014 11:09
fajny krem
IKrakowianka 20.08.2013 16:52
smaczny krem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak