Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na słodko w masie marcepanowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 400 ml
cukier 5 dag
masło 2 dag
masa marcepanowa 15 dag
kiwi 2 szt
polewa czekoladowa 5 dag
cukier puder
brzoskwinie 10 z kompotu
ryż biały 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na słodko w masie marcepanowej

Mleko lekko posolić i zagotować,wsypać ryż i gotować na małym ogniu do miękkości,od czasu do czasu delikatnie mieszając.Pod koniec gotowania dodać cukier i miękkie masło,wymieszać i zdjąć z ognia,ostudzić.Kiwi obrać pokroić w cząstki,brzoskwinie również pokroić w cząstki.Na oprószonym cukrem pudrem blacie lub stolnicy rozwałkować masę marcepanową na płat o grubości 3mm. na środku ułożyć ryż,a na nim kiwi i brzoskwinie.Całość zrolować i owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki do stężenia.Następnie wyjąć zdjąć folię,roladę oblać polewą czekoladową i ponownie włożyć do lodówki.Przed podaniem pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak