Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
szpinak mrożony
ser biały

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

# 6o dkg maki
# 1 łyżka oleju
# 30 dkg szpinaku
# 20 dkg sera bialego
# ząbek czosnku
# sól
# pieprz
# 3-4 lyżki masła



Wykonanie :
Z maki cieplej wody i lyzki oleju zagnieść lyżne ,elastyczne ciasto. Szpinak rozgrzewać powoli w rondelku z łyzeczka masla aż się rozmrozi i woda wyparuje . Następnie przecisnąć ząbek czosnku dodać do szpinaku, do zimnego oczywiście dodać twaróg , posolić , popieprzyc do smaku, wymieszać . Ciasto porcjami rozwałkowywać , wykrawać szklanką kółka , nakladać farsz i i zlepiać zgrabne pierożki. gotować ok 2 min po wypłynięciu na wodę . surowe wrzucać na wrzątek oczywiście. Pozostałe masełko rozgrzać i polać po wierzchu pierożki na talerzu. Bardzo nam smakowaly.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.08.2013 07:31
pyszne pierożki
IZABELA29 11.12.2012 09:55
takich nie robiłam
Motorek 08.12.2012 09:42
fajny pomysł
PaniMISIOWA 08.10.2012 19:43
uwielbiam je!!!
traktorek 02.09.2012 11:04
muszę wypróbować
alaaa 11.08.2012 21:28
takie to ja bardzo lubię,,poproszę porcję
Elżbieta17 08.11.2011 11:42
Muszę wypróbować:)
agnieszka214 02.11.2011 07:48
wspaniałe
Katarzyna/kate1980 30.10.2011 18:59
ciekawe połączenie
Wacław 30.10.2011 10:55
dla mnie pycha !
Ewa6274879 29.10.2011 23:15
Przepadam za tymi pierogami :) w wersji feta zamiast ser biały jeszcze bardziej!
ben-ka 29.10.2011 22:06
pyszne pierogi ! dzięki nim polubiłam szpinak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak