Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok jabłkowo - buraczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
buraki ćwikłowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sok jabłkowo - buraczkowy

Jabłka bardzo dokładnie myjemy pod bieżacą, ciepłą wodą, a następnie przekrawamy je na krzyż i wykrawamy z nich gniazda nasienne, aby sok nie miał goryczki. Skórkę zostawiamy, ponieważ w niej jest dużo witamin. Jabłka kolejno wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Buraczki obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawalki i również robimy z nich sok w sokowirówce. Sok jabłkowy łączymy z sokiem z buraków, mieszamy i przelewamy do szklaneczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.03.2013 08:11
idzie wiosna czas na zdrowe soczki i piękną cerę :D
Bernadeta1 26.10.2012 12:53
Kiedyś musiałam pić sok z surowych buraków i bardzo mi nie smakował,muszę spróbować z jabłkiem.
Anna169Hosz 12.06.2012 20:42
Robię podobny, najbardziej lubię w wersji 50/50- pół szklanki soku z buraków i pół z jabłek- rewelacja!
adelajda 10.06.2012 10:15
samo zdrowie
Piotr24 25.02.2012 10:31
na pewno bardzo zdrowy
MAR3STA 19.12.2011 18:06
pomysłowe
Magdalena/26Mooi 09.11.2011 17:30
smaczny
BernadettaP 06.11.2011 11:15
Bardzo lubię taki soczek :-)
pioge7 31.10.2011 06:23
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak