Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
cebula 4 sztuki
sok z cytryny 1 sztuki
marchewka 3 sztuki
sól do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta zasmażana

Kapustę drobno szatkujemy. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 10 min. i dodajemy sok z cytryny i ponownie gotujemy ok 10-15 min. Marchewkę obieramy a następnie kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kosteczkę. Marchewkę i cebulę zasmażamy na patelni z małą ilością margaryny, a następnie dodajemy do kapusty, doprawiamy do smaku - mieszamy co jakiś czas. Dusimy pod przykryciem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.07.2013 10:38
Często taką robię
RenataZ-et 10.07.2012 20:14
idealna do obiadu
buksiak12 05.09.2010 16:42
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:42
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:42
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:20
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:20
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:53
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:53
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:53
fajny przepis
IlonaAlbertos 12.07.2010 10:47
Bardzo lubię taką kapustę z ziemniaczkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak