Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z brytfanny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
majeranek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
smalec 3 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z brytfanny

Żeberka myjemy. Mokre nacieramy przyprawą do żeberek oraz papryką słodką. Oprószamy jeszcze majerankiem. Brytfannę stawiamy na ogniu i rozpuszczamy smalec. Na rozgrzany kładziemy żeberka i smażymy najpierw na dużym ogniu. Gdy żeberka się zarumienią zmniejszamy ogień a brytfannę przykrywamy. Na małym ogniu smażymy ponad godzinę. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.04.2012 11:37
smaczne
Maniek2 14.03.2012 11:32
pyszne
iga2 06.01.2012 22:44
smaczne
Justyna Jussstiii 06.01.2012 12:52
polecam
ronald88 23.11.2011 10:11
super
halina17 18.11.2011 13:57
smaczne
mic 02.11.2011 10:39
zeberkA BARDZO LUBIE
Margo1 01.11.2011 18:57
są pyszne
kotlet 30.10.2011 22:33
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak