Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 35dag
cukier 35dag
masło roślinne 25dag
proszek do pieczenia 3łyżeczki
jaja 6szt
cytryna 3szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Masło ucierać z cukrem stopniowo dodając po jednym jaju. Podczas ucierania po trochu wlewać sok wyciśnięty z 2 cytryn. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i utrzeć na gładką masę. Wlać do tortownicy, piec 30min. Po przestudzeniu mozna polukrować białym lukrem utartym z cukru pudru i soku z jednej cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak