Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salsa serowa do potraw z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółty ser 100 g
śmietana 100 ml
papryczka chili 1 szt
wino białe 20 ml
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia 1 łyżka
bulion 50 ml
szalotka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: salsa serowa do potraw z grila

Na rozgrzanym oleju zeszklic szalotkę i czosnek, dodać pokrojoną papryczkę, wlać śmietanę i wino. Dorzucic ser i gotoeać aż zacznie się topic. Dodawać stopniowo bulion, doprawic do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak