Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne purée

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 średnie
masło 2 łyżki
mleko 2% 50 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne purée

Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy masło i mleko i energicznie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.02.2012 21:24
pycha
gusia1000 20.01.2012 17:45
Dobre.
Wacław 06.11.2011 12:16
smaczne,a jak pieknie podane !
halina17 29.10.2011 18:12
dobre puree

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak