Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko- kwaśna mizeria

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki 1 i 1/2 średni
śmietana 12% 100 ml
jogurt naturalny 200 ml
sól
pieprz
ocet 3/4 łyżki
cukier 2 łyżeczki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko- kwaśna mizeria

Kroki postępowania

1
Śmietanę łączymy z jogurtem, dodajemy ocet, odrobinę soli, cukier i pieprz.
Krok 1 - Słodko- kwaśna mizeria foto
2
Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Słodko- kwaśna mizeria foto
3
Ogórki obieramy ze skórki, szatkujemy w plastry, dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Słodko- kwaśna mizeria foto
4
Mizerię wykładamy na salaterki, posypujemy posiekanym koperkiem.
Krok 4 - Słodko- kwaśna mizeria foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.06.2012 19:23
Uwielbiam mizerię :)
Lotar 29.10.2011 18:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak