Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszcz kiszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
czosnek 3 ząbki
woda 1 l
sól 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszcz kiszony

Buraki i czosnek obieramy. Następnie kroimy na małe kawałki i wrzucamy do słoika. Gotujemy wodę wraz z solą. Następnie zalewamy tą wodą buraki. zakręcamy słoik i odstawiamy w ciepłe miejsce. Ja otwieram taki barszcz po półtorej tygodnia.
Jeszcze nie robiłam z niego zupy, bo zawsze go wypijam całego. Wlewam schłodzony barszcz do szklanki, przyprawiam pieprzem i odrobiną magi. REWELACJA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.11.2011 08:45
polecam
Magdalena67 29.10.2011 16:57
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak