Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na żeberku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberko wieprzowe
śmietana 30% 1 szklanka
żurek 1 szklanka
ziemniaki 5
majeranek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na żeberku

Do garnka wkładamy żeberko, zalewamy je wodą, dodajemy pieprzi sól do smaku po czym gotujemy do miękkości. Następnie mięso wyjmujemy, obieramy z kości i pokrojone kawałki mięsa spowrotem dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze mięsnym. Pod koniec gotowania dodajemy żurek oraz śmietanę, doprawiamy do smaku majeranekiem, solą i pieprzem i gotujemy jeszcze chwilę. podajemy na obiad

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 31.05.2012 13:30
moja ulubiona zupa
Katarzyna59 24.03.2012 20:59
pychota bardzo lubię
ronald88 09.11.2011 08:46
polecam
ronald88 09.11.2011 08:46
polecam
BernadettaP 06.11.2011 11:17
Barszcz za mną już strasznie długo chodzi i muszę w końcu zrobić :-)
BernadettaP 06.11.2011 11:17
Barszcz za mną już strasznie długo chodzi i muszę w końcu zrobić :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak